Národní zemědělské muzeum - Praha

Národní zemědělské muzeum

Výživová doporučení pro veřejnost – 2. část

15. 02. 2012 – Pozor: Tato přednáška začíná až od 18:00!

Jak zacházet s potravinami při přípravě pokrmů ?
Jak zacházet (či nezacházet) s potravinami při jejich uchovávání a přípravě, abychom zachovali jejich hodnoty a nezničili nevhodným zacházením či skladováním.

Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. – Vysoká škola chemicko- technologická, Ústav chemie a analýzy potravin Praha (ve spolupráci se Slow Food o.s.)

+

Představení konkrétních způsobů prodlužování trvanlivosti potravin
(bez zbytečné chemie – mražení, sušení, lyofilizace atd.)
Ukázky a prezentace na konkrétních případech. Soutěž o potravinový balíček certifikovaných logem CEFF.

Ivana Bednářová Častvajová – zástupkyně CEFF Česká republika (ve spolupráci se Slow Food o.s.)