V 11 a ve 12 hodin vám strážmistři Městské policie Praha představí plemeno staroskladrubského koně. Zájemci si koně budou moci také pohladit či se s nimi vyfotit.
Starokladrubští koně, chovaní kontinuálně více než 400 let, jsou nejstarším původním českým plemenem koní, které bylo zřejmě jako jediné plemeno na světě vyšlechtěno speciálně pro tažení kočárů císařů a králů. 
Na akci ani letos nebudou chybět prezentace, ochutnávky a prodej svatomartinských a mladých vín od českých a moravských producentů. Na muzejním dvoře můžete ochutnat svatomartinskou husu a kaldoun připravený Asociací kuchařů a cukrářů ČR. 
Celou akci bude zpříjemňovat cimbálová muzika Slováckého krúžku v Praze.

Spolek archaických nadšenců ze Sebranic předvede ukázku draní peří. Zúčastnit se můžete také jejich tvořivé dílny, ve které se naučíte s peřím pracovat při výrobě peroutky neboli mašlovačky.
Kromě mašlovačky si můžete zkusit vyrobit lucerničku nebo psát husím brkem.
Odpoledne budeme ;moštovat! Na muzejním dvoře pro vás bude připravena výtvarná dílna, součástí dílny bude drcení hroznů a výroba vinné šťávy.
Protože svátek sv. Martina souvisí mimo jiné také s ohněm, můžete se během akce u ohně nejen zahřát, ale třeba si i opéct nějakou dobrotu.

Vstupné na akci i do muzea (lze zakoupit pouze na místě v den konání akce): dospělí 100 Kč, děti od 3 let, studenti a senioři nad 65 let 50 Kč.

 Akce se koná pod záštitou ministr zemědělství a starosty MČ Praha 7. 

1. 1. – 23. 12. Út–Ne 9:00–17:00

Zobrazit celou otevírací dobu objektu


Zajímá vás, co nového se u nás děje?
Přihlaste se k odběru newsletteru.

Vyberte si přesně ten obsah, který vás zajímá. My vám občasně zašleme souhrnné novinky a informace ze světa Národního zemědělského muzea.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.