Vaření piva může být překvapivě jednoduché. Nepotřebujete domácí pivovar či drahé vybavení, docela dobře si vystačíte s velkým hrncem, manifoldem (scezovací „síto“) a chladičem. Pak už stačí jen dodržet technologický postup a můžete si vychutnat vlastní pivo. Pokud se nedopustíte žádné chyby – od toho je náš kurz – získáte pivo v té nejvyšší možné kvalitě: čerstvé, nefiltrované, nepasterizované. A přesně takové má být dobré pivo.
Kurzy vaření piva pořádá Národní zemědělské muzeum ve spolupráci se Sládkovou akademií, která se specializuje na pivní kulturu a vzdělání (sommelierské a degustátorské kurzy).
- Kurz je celodenní a vede jej zkušený domovarník.
- Z kurzu si odnese "rozvařené" pivo, které si doma doděláte.
- Kde to bude možné, sami si postup a nástroje vyzkoušíte.
- Vaříme v malé skupině. Bude dost prostoru na vaše individuální dotazy.
- Probereme rozdíly vaření jednotlivých druhů piv (spodně kvašená versus svrchně kvašená – tedy „klasický“ ležák versus Ale).
- Každý absolvent kurzu získá všechny potřebné informace a dovednosti, aby mohl sám vařit skvělé pivo.
Pivo u nás v muzeu budeme vařit v termínech 27. 11. 2021, 22. 1. 2022 a 26. 2. 2022. Naučíte se pivo sami uvařit ještě do Vánoc? Nebo raději obdarujete své blízké pod stromeček?