Co všechno si ukážeme?
Na kurzu obdržíte žitný kvásek a seznámíte se se základními pekařskými pojmy. Během kurzu si ukážeme celý proces přípravy a povíme si, jak pečení doma načasovat. Ukážeme si, jak správně vypracovat těsto, jak ho stočit do ošatky a nechat správně kynout. Naučíte se, jak připravit rozkvas a jak se starat o kvásek, který obdržíte. Na konci kurzu si každý účastník upeče svůj malý pšenično-žitný bochník, který si pak odnese domů.
Během kurzu se podíváme na různé typy ošatek a pekařských potřeb, představíme vám jejich výhody a zároveň budete mít možnost si na místě zakoupit potřebné ingredience a pomůcky k pečení. V ceně kurzu jsou veškeré pomůcky, a proto není potřeba si s sebou cokoliv dalšího na pečení nosit.
Lektorka kurzu: Darina Vohralíková
Kurz zajišťuje https://www.upecsichleba.cz
Kapacita kurzu je 10 lidí, délka kurzu 4 hodiny. V ceně kurzu jsou veškeré ingredience a potřeby pro upečení jednoho bochníku.
Na kurz je potřeba si vzít skleničku na kvásek, tašku nebo papírový sáček na malý bochník a případně zástěru.
Cena kurzu je 1 400 Kč, vstupenky zakoupíte: https://www.upecsichleba.cz/kurzy/
Uhrazená částka za kurz je NEVRATNÁ, je možné svou účast následně po předchozí dohodě převést na jiný termín.