Dnes je v módě cukroví a vánoční pečivo nakupovat, bohužel. K atmosféře Vánoc prostě cukrovím provoněný byt patří. Když víte, jak na to, je pečení hračka. Helena vás naučí několik osvědčených receptů a především vás naučí některé klasické cukrářské techniky. Díky nim pro vás bude pečení nejen cukroví hračka.
Upečeme si:
- Čokoládové hrudky s arašídovou ganache
- Linecké s kandovaným pomerančem a citronovým krémem
- Pistáciové rohlíčky s malinovým želé, pistáciovým krémem, polité bílou čokoládou
- Kuličky z odpalovaného těsta se slaným karamelem
- Bezlepkové mini brownies s pekanovými ořechy
Cena kurzu: 1490,- Kč
Více o kurzech vaření
Recept pro vás
Linecké s kandovaným pomerančem a citronovým krémem
Těsto
- 450 g másla
- 8 g soli
- 280 g cukru moučka
- 95 g mandlové moučky
- 60 g žloutků
- 80 g bílků
- 180 g hladké mouky (1)
- 570 g hladké mouky (2)
- 30 g třtinového cukru
- Citronová kůra ze 2 citronů
Postup:
Do robotu dáme mouku (1), mandlovou moučku, sůl, cukr moučku, třtinový cukr, citronovou kůru a promícháme. Přidáme vejce, zpracujeme. Dále začneme po kostičkách přidávat máslo. Jakmile je směs hladká, přidáme mouku (2).
Těsto rozválíme mezi dvěma pečícími papíry a necháme zamrazit. Vykrájíme libovolné tvary a pečeme 15 min na 175 ˚C.
Citronový krém
- 120 g citronová šťáva
- 150 g cukr krystal
- 90 g bílky
- 60 g žloutky
- 250 g máslo
- 5 g plátková želatina
Postup:
Citronovou šťávu, cukr a vejce zahřejeme na 85 ˚C. Přidáme nabobtnanou želatinu, promixujeme ponorným mixérem. Poté přidáme máslo a opět promixujeme. Dáme vychladit do lednice.
Poleva
- 500 g bílá čokoláda
- 80 g kakaové máslo
- 200 g kandovaný pomeranč
Postup:
Zahřejeme čokoládu a kakaové máslo na 45 ˚C.