Lektor: Pavel Minář
Vyučil se kuchařem a pokračoval ve studiu, které zakončil maturitou. Byl šéfkuchařem v hotelu Palcát v Táboře, pomáhal se zavedením provozu nebo poskytoval poradenské služby mnoha restauracím v jižních Čechách. V roce 2013 se Pavel stal členem Národního týmu AKC ČR.
Cena: 2200 Kč
Naučíte se:
- Fermentovaná ředkvička s vykapaným jogurtem
Zeleninu zavakuujeme spolu s 2% soli a necháme při pokojové teplotě 5 dní. Poté zeleninu omyjeme a používáme. Dále uchováváme v lednici.
Jogurt vložíme do pleny a zavěsíme na cca 3 hodiny v pokojové teplotě vykapat.
- Marinovaný pstruh s jablkem a koprovým olejem
Pstruha očistíme a vložíme do marinády ze soli, cukru, hřebíčku a nového koření. Marinujeme nejméně 6 hodin. Poté krájíme a podáváme s koprovým olejem a jablkem.
- Sušená vepřová panenka s vakuovaným melounem
Panenku očistíme vložíme do marinády z cukru, kakaa a hrubozrné soli, po týdnu krájíme na tenké plátky a doplníme o meloun vakuovaný s marinádou z limetek a cukru.
- Pěna ze pstruha s kaviárem
Torza ze pstruha uvaříme, přidáme bílé víno, smetanu a dochutíme solí a pepřem, přidáme želatinu, vychladíme, naporcujeme a podáváme s kaviárem.
- Bramborová placka z fermentovaných brambor
Brambory uvaříme, přidáme hladkou mouku a dávkujeme na pečící papír, opékáme z obou stran. Zdobíme vykapaným jogurtem a sušenými žloutky. Sušené žloutky sušíme 24h v soli, poté omyjeme.
- Sušená hruška s hašlerkovým prachem
Hrušku očistíme, usušíme v konvektomatu nebo sušičce, poté marinujeme v medovině. Zdobíme hašlerkovým prachem.
- Pěna z foie gras s jablky a grep
Foie gras očistíme, zarestujeme spolu s cukrem a zalijeme smetanou. Promixujeme a vložíme do šlehačkové lahve. Jablka zkaramelizujeme a zdobíme pěnu spolu s grepem.
Jak se přihlásit?
Stačí vyplnit a odeslat online přihlášku a zaplatit fakturu, kterou Vám poté zašleme na e-mail uvedený v přihlášce. Po připsání částky na náš účet Vám pošleme e-mailem voucher, kterým se prokážete před začátkem kurzu v Národním zemědělském muzeu.
Platbu po jejím uhrazení není možné stornovat. Národní zemědělské muzeum si vyhrazuje právo kurz zrušit, v takovém případě budou všichni přihlášení účastníci informováni a všechny uhrazené platby budou zájemcům vráceny zpět na účet.
Potřebujete další informace?
Napište nám na kurzyvareni@nzm.cz.