Dvanáctý ročník slavností přinese ukázky tradičních postupů zpracování vepřového masa, které proběhnou v režii řeznického mistra, pana Tomáše Hudery v 11, 13 a 15 hodin. Po celou dobu akce bude na muzejním dvoře probíhat i prodej a degustace zabijačkových a dalších gastronomických specialit. V budově muzea mohou návštěvníci posedět v „muzejní hospůdce“ a ochutnat zabijačkové speciality.
S mistrem řezníkem si při workshopu v gastrostudiu můžete v 10 a 14 hodin vyzkoušet, jak se vyrábějí jitrnice, tlačenka či jelítka. > více informací o workshopu, přihláška
Připraven je i doprovodný program pro děti – v 11 a 13 hodin pohádka O prasátku Arturovi v podání souboru Karlovarské dětské divadlo a po celý den řemeslné a výtvarné dílničky s lektory.
Jednotné snížené vstupné 50 Kč; děti do 140 cm a senioři nad 70 let mají vstup zdarma.
Vstupné platí po dobu konání akce i do všech expozic Národního zemědělského muzea.