Od 9 hodin přijďte ochutnat zabijačkovou polévku s kroupami, čerstvý ovar, vepřový mozeček nebo tlačenku.

Od 11 do 14 hod. při ukázkách výroby tradičních zabijačkových specialit poobědvat jitrnici, jelito či prejt doplněné staročeskou vejmrdou. V závěru odpoledne provoní nádvoří teplé škvarky.

Od 11 do 15 hodin budou mít návštěvníci ve třech vstupech možnost prožít masopustní veselici. O doprovodný program se postarají harmonikáři.

V prostorách mysliveckého sálu vás čeká výstava o historii chovu prasat, tradici zpracování vepřového masa a dalším významu prasete pro člověka.

Od 11 do 15 hodin budou mít návštěvníci ve třech vstupech možnost prožít masopustní veselici. O doprovodný program se postarají harmonikáři.

Bohatý program je připraven též pro děti, které se mohou zabavit při pohádkách, v tvořivé dílně si vyrobit papírovou masku, naučit se naplnit a zašpejlovat imitaci jitrnice a v neposlední řadě si nechat namalovat masku na obličej.

9. 12. – 4. 4.
5. 4. – 30. 4. So, Ne 10:00–16:00
1. 5. – 30. 6. So, Ne 10:00–17:00
1. 7. – 31. 8. Po–Ne 09:00–18:00
1. 9. – 30. 9. Út–Ne 10:00–17:00
1. 10. – 31. 10. So, Ne 10:00–16:00

Zobrazit celou otevírací dobu objektu

Zajímá vás, co nového se u nás děje?
Přihlaste se k odběru newsletteru.

Vyberte si přesně ten obsah, který vás zajímá. My vám občasně zašleme souhrnné novinky a informace ze světa Národního zemědělského muzea.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.