Těšit se můžete na množství zajímavých přednášek i představení vlastních vín 15 moravských i zahraničních vinařství. Samozřejmě nebude chybět skvělé občerstvení a hudební vystoupení.

Začínáme už ve 12 hodin, končíme až ve 23 hodin. 

  • vinařské stánky
  • degustace
  • soutěž o vinařské a knižní ceny
  • tématické přednášky o víně s hosty z Gruzie, Španělska, Rakouska a Moravy
  • cimbálová muzika Úsměv a folklórní soubor Hlubina
  • moderátor z Hitrádia Orion Kuba Ohnutek
  • koncerty hudebních skupin Coincicence a Tři Vykřičníky
  • vystoupení mažoretek a klavírní vystoupení
  • všichni vinaři a restaurace se postupně představí a pozvou vás k sobě do sklepa/ restaurace
  • vinařský fotokoutek
  • prohlídka celé expozice Národního zemědělského muzeua v ceně vstupenky

 

Vstupenky kupujte online zde. Na přednášky je nutná rezervace v den akce, poplatek 50 Kč zahrnuje vzorek vína.

 

Program v Národním zemědělském muzeu Ostrava

Skladová hala

12:00  Otevíráme brány a víno

12:00–13:00  DJ – Electro swing

13:00 Moderátor – úvodní slovo      

David K.

Rozhovory s vinaři

Electro swing

Hudební skupina Coincidence          

Hudební skupina Tři vykřičníky

Losování 2. kola soutěže

 

Veronikárna

Cimbálová muzika Úsměv     

Folklórní soubor

Hudební folklor – DJ

 

Galerie skladová hala 2. NP

Zážitková degustace s restaurací Mlýn vodníka Slámy a vinařem Markem Špalkem*

12:00–13:30   1. blok degustace  
14:00–15:30   2. blok degustace

*na degustaci je nutná rezervace před konáním festivalu

 

Přednášky v Národním zemědělském muzeu Ostrava

Galerie českých potravin 3.NP

13:00–13:30  Gravitační vinařství VILAVIN

Tradiční postupy, moderní pojetí výroby a celý ekosystém gravitačního vinařství

Přednášející: Tereza Truhlářová, zástupce VILAVIN

 

14:00–14:30  Sola Raventós – sekty Cava

Výroba španělských sektů z hlavního města této speciality – Sant Sadurní d’Anoia

Přednášející: Guifré Aragonès Tena (překládáno do češtiny)

 

15:00–5:30  Gruzínská vína – kolébka vín

Gruzínská vína, kvevri a příběh z kolébky vín v rámci projektu Chuť Gruzie

Přednášející: Hana Papava a Tazo (překládáno do češtiny)

 

16:00–16:30  Rakouská vína – blízká, přesto vzdálená

Výroba rakouských vín a jejich zatřízení, známka DAC, v podání vinařství Bergman        

Přednášející: Helmut Bergmann s technologem Alešem Hladíkem

 

17:00–17:30  Gravitační vinařství VILAVIN

Tradiční postupy, moderní pojetí výroby a celý ekosystém gravitačního vinařství

Přednášející: Tereza Truhlářová, zástupce VILAVI

 

18:00–18:30   Sola Raventós – sekty Cava

Výroba španělských sektů z hlavního města této speciality – Sant Sadurní d’Anoia

Přednášející: Guifré Aragonès Tena (překládáno do češtiny)

 

19:00–19:30  Gruzínská vína – kolébka vín

Gruzínská vína, kvevri a příběh z kolébky vín v rámci projektu Chuť Gruzie

Přednášející: Hana Papava a Tazo (překládáno do češtiny)

 

Na přednášky je nutná rezervace v den akce, poplatek 50 Kč zahrnuje vzorek vína

 

27. 12. – 30. 12. Po, Pá–Ne 10:00–18:00
2. 1. – 31. 1. Po–Ne 10:00–18:00

Zobrazit celou otevírací dobu objektu

Zajímá vás, co nového se u nás děje?
Přihlaste se k odběru newsletteru.

Vyberte si přesně ten obsah, který vás zajímá. My vám občasně zašleme souhrnné novinky a informace ze světa Národního zemědělského muzea.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.