Těšit se můžete na množství zajímavých přednášek i představení vlastních vín 15 moravských i zahraničních vinařství. Samozřejmě nebude chybět skvělé občerstvení a hudební vystoupení.
Začínáme už ve 12 hodin, končíme až ve 23 hodin.
- vinařské stánky
- degustace
- soutěž o vinařské a knižní ceny
- tématické přednášky o víně s hosty z Gruzie, Španělska, Rakouska a Moravy
- cimbálová muzika Úsměv a folklórní soubor Hlubina
- moderátor z Hitrádia Orion Kuba Ohnutek
- koncerty hudebních skupin Coincicence a Tři Vykřičníky
- vystoupení mažoretek a klavírní vystoupení
- všichni vinaři a restaurace se postupně představí a pozvou vás k sobě do sklepa/ restaurace
- vinařský fotokoutek
- prohlídka celé expozice Národního zemědělského muzeua v ceně vstupenky
Vstupenky kupujte online zde. Na přednášky je nutná rezervace v den akce, poplatek 50 Kč zahrnuje vzorek vína.
Program v Národním zemědělském muzeu Ostrava
Skladová hala
12:00 Otevíráme brány a víno
12:00–13:00 DJ – Electro swing
13:00 Moderátor – úvodní slovo
David K.
Rozhovory s vinaři
Electro swing
Hudební skupina Coincidence
Hudební skupina Tři vykřičníky
Losování 2. kola soutěže
Veronikárna
Cimbálová muzika Úsměv
Folklórní soubor
Hudební folklor – DJ
Galerie skladová hala 2. NP
Zážitková degustace s restaurací Mlýn vodníka Slámy a vinařem Markem Špalkem*
12:00–13:30 1. blok degustace
14:00–15:30 2. blok degustace
*na degustaci je nutná rezervace před konáním festivalu
Přednášky v Národním zemědělském muzeu Ostrava
Galerie českých potravin 3.NP
13:00–13:30 Gravitační vinařství VILAVIN
Tradiční postupy, moderní pojetí výroby a celý ekosystém gravitačního vinařství
Přednášející: Tereza Truhlářová, zástupce VILAVIN
14:00–14:30 Sola Raventós – sekty Cava
Výroba španělských sektů z hlavního města této speciality – Sant Sadurní d’Anoia
Přednášející: Guifré Aragonès Tena (překládáno do češtiny)
15:00–5:30 Gruzínská vína – kolébka vín
Gruzínská vína, kvevri a příběh z kolébky vín v rámci projektu Chuť Gruzie
Přednášející: Hana Papava a Tazo (překládáno do češtiny)
16:00–16:30 Rakouská vína – blízká, přesto vzdálená
Výroba rakouských vín a jejich zatřízení, známka DAC, v podání vinařství Bergman
Přednášející: Helmut Bergmann s technologem Alešem Hladíkem
17:00–17:30 Gravitační vinařství VILAVIN
Tradiční postupy, moderní pojetí výroby a celý ekosystém gravitačního vinařství
Přednášející: Tereza Truhlářová, zástupce VILAVI
18:00–18:30 Sola Raventós – sekty Cava
Výroba španělských sektů z hlavního města této speciality – Sant Sadurní d’Anoia
Přednášející: Guifré Aragonès Tena (překládáno do češtiny)
19:00–19:30 Gruzínská vína – kolébka vín
Gruzínská vína, kvevri a příběh z kolébky vín v rámci projektu Chuť Gruzie
Přednášející: Hana Papava a Tazo (překládáno do češtiny)
Na přednášky je nutná rezervace v den akce, poplatek 50 Kč zahrnuje vzorek vína