Děti se během programu prostřednictvím aktivit zaměřených na poznávání různých druhů obalových materiálů v gastronomii seznámí se základní funkcí těchto obalů a jejich významem v každodenním životě s procesem recyklace obalů a jejich druhotného využití.

Během programu se děti seznámí s tím, k čemu nám slouží obaly a jak s obaly a odpady nakládat.

Ukážeme si, jak odpad správně třídit, a vysvětlíme si, proč je to důležité. Budeme sledovat, co se s odpady děje poté, co je odveze popelářský vůz, a jak se mnohdy dají znovu využít. Program je veden hravou formou a navazuje na expozici Gastronomie.

​Program je vhodný také pro 1. a 2. ročník ZŠ.

Program byl vytvořen ve spolupráci se společností EKO-KOM, která v ČR provozuje systém sběru a recyklace obalových odpadů.

Cílová skupina
Mateřská škola, Mateřská škola předškoláci

Délka
45 minut

Počet žáků
max. 25

Cena
30 Kč/ dítě

Vzdělávací oblast: Dítě a svět, Člověk a jeho svět

On-line rezervace
 

Zajímá vás, co nového se u nás děje?
Přihlaste se k odběru newsletteru.

Vyberte si přesně ten obsah, který vás zajímá. My vám občasně zašleme souhrnné novinky a informace ze světa Národního zemědělského muzea.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.