Termín konání: 12.09.2025 – 30.09.2025

Rod tykev s mnoha zajímavými druhy a odrůdami přišel na náš kontinent koncem 15. století z Latinské Ameriky v souvislosti se španělskými kolumbovskými výpravami. V dnešní době pěstujeme zástupce nejrůznějších barev, tvarů a chutí. Pro své zdraví prospěšné složení a všestranné využití nabízí řadu možností ke zpestření našeho jídelníčku, stejně tak slouží jako vkusná podzimní dekorace. Stranou nezůstane ani oblíbená podzimní plodina – cibule, která se představí v různých odrůdách, z nichž každá má své specifické využití v gastronomii.

Přijďte si prohlédnout letošní úrodu dýní, cuket, patisonů a cibulovin a nechte se inspirovat zajímavými recepty a způsoby zpracování. Slyšeli jste například o dýňovém kečupu nebo hořčici?

Otevírací doba

11. 11. – 22. 12. Po–Ne 11:00–17:00
23. 12. – 27. 3.

Zobrazit celou otevírací dobu objektu

Vstupné


dospělí 150 Kč
děti od 3 do 18 let zdarma
studenti 18–26 let 80 Kč
senioři od 65 let 80 Kč
celoroční vstupenka – dospělí 500 Kč
celoroční vstupenka – studenti nad 18 let a senioři od 65 let 200 Kč

Vstup pro děti a mládež do 18 let zdarma platí do všech expozic a výstav muzea.

Poslední prohlídka vždy 30 minut před zavřením muzea.

Vstupenka do zámku Valtice (na prohlídky: Hlavní reprezentační okruh, Knížecí byt) platí i pro vstup do muzea.

Stanovení cen za aktivity nevyjmenované v ceníku podléhá schválení ředitele pobočky NZM Valtice.

Zajímá vás, co nového se u nás děje?
Přihlaste se k odběru newsletteru.

Vyberte si přesně ten obsah, který vás zajímá. My vám občasně zašleme souhrnné novinky a informace ze světa Národního zemědělského muzea.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.