Termín konání: 31.10.2024 – 31.12.2025

Stravování, stolování a především způsob přípravy jídel či volba a kombinování surovin se liší nejen kontinent od kontinentu či stát od státu, ale často i region od regionu. Panelová výstava přibližuje známé gastronomické fenomény z Čech, Moravy a Slezska a zároveň ukazuje předměty ze sbírek NZM, které se při zpracování potravin a přípravě pokrmů používaly v našich městských i vesnických kuchyních a které jsou zajímavé svou funkčností, estetikou či účelem. Dozvíte se také zajímavosti o pomocnících, kteří v kuchyních představovali přelomové změny.

 

 

Otevírací doba

30. 11. – 22. 12. So, Ne 10:00–16:00
26. 12. – 31. 12. Po–Ne 10:00–16:00

Zobrazit celou otevírací dobu objektu

Vstupné


dospělí 180 Kč
děti a mládež do 18 let, středoškoláci nad 18 let v rámci školních skupin Vstup pro děti a mládež zdarma platí do všech expozic a výstav muzea. Neplatí na akce pořádané NZM. 100 Kč
studenti 18–26 let 150 Kč
senioři od 65 let 150 Kč

Vstupenky lze zakoupit online:
 

Děti do 6 let zdarma.

8. 12. 2024 - vstupenky na prohlídky lze zakoupit pouze se vstupenkou na Advent na Kačině  ZDE.


Fotoalbum

Zajímá vás, co nového se u nás děje?
Přihlaste se k odběru newsletteru.

Vyberte si přesně ten obsah, který vás zajímá. My vám občasně zašleme souhrnné novinky a informace ze světa Národního zemědělského muzea.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.