České pivo je tradiční pojem nejen v Evropě, ale na celém světě. Přijďte si poslechnout s jakými jinými pivními styly se můžete dnes setkat i u nás, jaké jsou základní suroviny pro jeho výrobu, jaké druhy kvasinek se používají, jak se uplatňuje robotizace při jeho výrobě a kontrole a další podrobnosti sladařské a pivovarské technologie. Také se dozvíte, co vše se na Výzkumném ústavu pivovarském a sladařském zkoumá, sleduje a učí, abychom tento tradiční přírodní produkt zachovali pro další generace.
Pivní styly - kulinární dědictví a robotizace
Termín: 27. 11. 2020 od 18 hod do 18:45 Přednáší: Ing. Martin Slabý - vedoucí technologického oddělení; Ing. Jaromír Fiala, Ph.D. - vedoucí programu vzdělávání a inovací Registrace: E-mailem na fiala@beerresearch.cz nejpozději do 24. 11. 2020 (uveďte své jméno, případně organizaci, ve které pracujete) Účast: zdarma Organizátor: Výzkumný ústav pivovarský a sladařský a.s. |
Více informací o akci Noc vědců 2020 v Národním zemědělském muzeu.