Slavný francouzský cukrář povede čokoládové workshopy v muzeu

NZM Praha
Datum vydání: 6. 10. 2021

V gastrostudiu Národního zemědělského muzea v Praze se ve středu 13. a ve čtvrtek 14. 10. uskuteční dva cukrářské workshopy zaměřené na práci s čokoládou. Workshopy povede špička ve svém oboru, francouzský cukrář Michel Willaume.

Workshopy jsou sice určeny pro profesionální cukráře z nejlepších českých cukráren a restaurací, ale návštěvníci muzea rozhodně nepřijdou zkrátka. Kromě jedinečné příležitosti vidět Michela a přední české cukráře při práci v našem gastrostudiu, se také dozvíte mnoho zajímavých informací o čokoládě, prohlédnete si ,,cestu kakaového bobu“ a hlavně ochutnáte skvělou čokoládu.

Michel Willaume se narodil ve Francii v Nantes. Cukrařinu se učil od největších odborníků v oboru. Pracoval ve Francii, Barceloně a následně se přesunul do Spojených států, kde vedl cukrářský tým v hotelu Ritz Carlton. V roce 2001 vyhrál s americkým týmem soutěž Bocuse d'Or ve francouzském Lyonu a od roku 2005 je ambasadorem světoznámé čokoládovny Valrhona.

Valrhona byla založena v roce 1922 ve Francii v Rhone Valley cukrářem Guironnetem. Současný název Valhrhona dostala až v roce 1947. Nejprve na trh uvedla řadu výrobků pro odborníky a o pět let později i pro veřejnost. Čokolády této značky jsou vyrobeny z nejlepších kakaových bobů vybraných z jednotlivých zeměpisných oblastí (například čokoláda Caraïbe je vyrobena z kakaových bobů vypěstovaných v karibské oblasti, Manjari z bobů pocházejících z Madagaskaru).

Michel Willaume vede společnost Think Pastry a předává svoji filozofii, vědomosti a odborné znalosti cukrářům, výrobcům čokolády a zmrzliny, cukrářským školám, restauracím a hotelům po celém světě.

 

Na kurzy vaření v našem gastrostudiu můžete přijít i vy! Vyberte si z široké nabídky kurzů Kurzy vaření



Zajímá vás, co nového se u nás děje?
Přihlaste se k odběru newsletteru.

Vyberte si přesně ten obsah, který vás zajímá. My vám občasně zašleme souhrnné novinky a informace ze světa Národního zemědělského muzea.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.