Víte, že v pražském Národním zemědělském muzeu pořádáme již čtvrtým rokem kurzy vaření? Kurzy probíhají v profesionálně vybaveném gastrostudiu, které je součástí expozice Gastronomie. Neváhejte a přijďte vařit do muzea!
Naše zpravidla čtyřhodinové kurzy jsou vhodné pro začátečníky i pokročilé. Maximální kapacita kurzu je deset osob a účastníci vaří pod vedením zkušeného lektora ve dvojicích nebo menších skupinkách. Pro každého účastníka jsou připraveny recepty a certifikát o absolvování kurzu.
Česká klasika, bez lepku i vánoční inspirace
Témata kurzů obvykle volíme podle sezónních surovin nebo období v roce. Každoročně do nabídky zařazujeme chřest, ryby, zvěřinu, dýně a nechybí ani inspirace na vánoční menu nebo cukroví. Oblíbenými jsou kurzy přípravy sushi, úpravy masa nebo vaření a pečení bez lepku.
Do konce roku budeme vařit poctivé omáčky a připravovat čokoládové dobroty.
Novinka, která voní chmelem
Ve spolupráci se Sládkovou akademií a VŠCHT jsme pro vás přichystali nový originální kurz a to domácí vaření piva. Pivo u nás v muzeu budeme vařit v termínech 22. 1. 2022 a 26. 2. 2022. První kurz domácího vaření piva už máme v našem muzeu za sebou. Kdo byl, může se těšit, že si na Vánoce bude moci připít pivem vlastním.
Aktuální kurzy a další informace najdete na stránce Uvařeno v muzeu a na Facebooku Uvařeno v muzeu.
V gastrostudiu probíhají tréninky Národních týmů Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Také si ho můžete pronajmout.
Těšíme se na společné vaření, pečení i ochutnávání!