Uvařte si doma bůček pečený v cideru podle receptu z našeho kurzu vaření
Zima za okny vyloženě svádí k masitým vydatným jídlům, která dodají tělu tolik potřebnou energii. Než začne masopustní období, inspirujte se jedním takovým receptem z našeho kurzu vaření Národního zemědělského muzea.
Zkuste si podle receptu Pavla Mináře připravit vepřový bůček pečený v cideru. Pavel Minář doplnil oblíbenou vepřovou panenku bůčkem, zelím a mrkví pečenými právě v cideru. Jako přílohu zvolil Pavel bramborovou kaši.
Recept jsme vařili v Gastrostudiu Národního zemědělského muzea, kde za běžného provozu muzea probíhají i kurzy vaření pro veřejnost.
Na přípravu vepřového bůčku pečeného v cideru pro 4 osoby budete potřebovat:
600 g vepřového boku
100 g hřbetního sádla
400 g vepřové panenky
1 l cideru
1 kg brambor
200 ml mléka
150 g másla
300 g mrkve
300 g červeného zelí
100 g růžičkové kapusty
sůl, pepř, bylinky
Více o kurzech vaření u nás v muzeu najdete také na Facebooku a Instagramu.
Dobrou chuť!