Uvařte si doma bůček pečený v cideru podle receptu z našeho kurzu vaření

NZM Praha
Datum vydání: 20. 1. 2018

Zima za okny vyloženě svádí k masitým vydatným jídlům, která dodají tělu tolik potřebnou energii. Než začne masopustní období, inspirujte se jedním takovým receptem z našeho kurzu vaření Národního zemědělského muzea

Zkuste si podle receptu Pavla Mináře připravit vepřový bůček pečený v cideru. Pavel Minář doplnil oblíbenou vepřovou panenku bůčkem, zelím a mrkví pečenými právě v cideru. Jako přílohu zvolil Pavel bramborovou kaši. 

Recept jsme vařili v Gastrostudiu Národního zemědělského muzea, kde za běžného provozu muzea probíhají i kurzy vaření pro veřejnost.

Na přípravu vepřového bůčku pečeného v cideru pro 4 osoby budete potřebovat:

600 g vepřového boku

100 g hřbetního sádla

400 g vepřové panenky

1 l cideru

1 kg brambor

200 ml mléka

150 g másla

300 g mrkve

300 g červeného zelí

100 g růžičkové kapusty

sůl, pepř, bylinky

Videorecept

Více o kurzech vaření u nás v muzeu najdete také na Facebooku Instagramu.

Dobrou chuť!

  




Zajímá vás, co nového se u nás děje?
Přihlaste se k odběru newsletteru.

Vyberte si přesně ten obsah, který vás zajímá. My vám občasně zašleme souhrnné novinky a informace ze světa Národního zemědělského muzea.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.