Uvařte si doma – recepty z našich kurzů
Inspirujte se recepty z kurzů vaření Národního zemědělského muzea. Jednoduchá, a přesto chuťově dokonalá jídla zvládne připravit opravdu každý. Zapojte do vaření děti – i na ně jsme při výběru receptů mysleli.
Více o kurzech vaření u nás v muzeu najdete také na Facebooku a Instagramu.
Vyzkoušejte recept Radka Davida na dvoubarevnou chřestovou polévku nebo na jehněčí kotletky, krémový špenát a bramborové pečené škubánky. Podle receptu Pavla Mináře si můžete připravit marinovaného kapra v citrusech s vlažným bramborovým salátem a holandskou omáčkou. Jako dezert doporučujeme arašídový věneček podle Hany Briatkové, děti jistě potěší i doma vyrobené mango-maracujové želé bonbony. Velikonoční tabule se neobejde bez beránka, můžete zkusit třeba recept podle Marie Sandtnerové. Kdo by nemiloval hamburger, podle receptu Pavla Mináře si můžete připravit nejen dokonalé maso, ale i domácí bulku. Během podzimních sychravých dnů vás spolehlivě zahřeje kuřecí vývar podle Radka Davida. Zvěřina a podzim patří neodmyslitelně k sobě – zkuste si k nedělnímu obědu připravit dančí plec na šípkové omáčce, recept je od Pavla Mináře. Svátek svatého Martina oslavte dokonalými rohlíčky s ořechovou náplní podle receptu Radky Vrzalové – bez lepku a mléka. K valentýnské večeři si můžete připravit krevety s avokádovým pyré a dresingem ze sójové omáčky podle receptu Radka Davida a jako dezert netradiční makový dort s avokádem od Radky Vrzalové. Teploty jsou stále velmi nízko, je třeba zahřát se jídlem – zkuste třeba vepřový bůček pečený v cideru podle video návodu Pavla Mináře. Na Velikonoce nemusíte péct jen beránka nebo mazanec, připravte si velikonoční Pavlovu podle receptu Hany Briatkové. Kulajda – jednoduchá polévka, kterou zná snad každý. Pavel Minář ji ale doplnil ryzci, koprovým olejem a pošírovaným vejcem. Vařit můžete i podle videoreceptu. Pošírovaný pstruh s hráškovou krupicovou kaší to je další videorecept od našeho lektora Pavla Mináře.
Dobrou chuť!