Cesty jídla – program konference

Příprava pokrmů, servírování a také stolování, to jsou hlavní témata mezinárodní odborné konference Cesty jídla. Součástí programu bude i rekonstrukce dobové hostiny z 19. století (účast na hostině je za poplatek) nebo ukázka výroby historických sorbetů a zmrzlin. 


Program konference 

9:00–9:30  Komentovaná prohlídka zámku a expozic muzea

9:30–10:00  Prezence účastníků 

10:00–11:30 Úvodní blok | Rekonstrukce a interpretace historického stolování | Jídlo jako komunikační prostředek

11:30–12:30 Komentovaná prohlídka

12:30–14:30 Cesty jídla | Jídlo jako symbol 

14:30–15:30 Přestávka

 15:30–16:30 Historické stolování – zkušenosti, limity 

Řízená diskuze s Ivanem Dayem na téma rekonstrukce a interpretace stolování v historickém interiéru: trendy a bariéry – moderuje Milan Svoboda

16:30 oficiální zakončení konferenčního programu 

17:30–20:00 slavnostní buffet-dinner

zpoplatněná část programu, pouze pro účastníky konference po předchozím přihlášení

Hudební vystoupení – zámecké divadlo

Rekonstrukce a interpretace historického buffet-dinner inspirovaného dochovanými chotkovskými menu

 

 

 

 

 

 


Zajímá vás, co nového se u nás děje?
Přihlaste se k odběru newsletteru.

Vyberte si přesně ten obsah, který vás zajímá. My vám občasně zašleme souhrnné novinky a informace ze světa Národního zemědělského muzea.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.