Lektor: Ivan Day
Britský spisovatel, historik a propagátor gastronomie. Ivan se s vámi podělí o své poznatky získané během desetiletí výzkumu a přinese i některé poklady ze své rozsáhlé sbírky historických kuchařek, zmrzlinových forem a dalšího kulinářského náčiní.
- Cena: 6 000 Kč
- Součástí kurzu je občerstvení v průběhu dne a oběd.
- Veškeré ingredience, vybavení a recepty budou k dispozici na místě.
- Kurz bude probíhat v angličtině.
Co se na kurzu naučíte?
Budete mít možnost dotknout se chladiče na zmrzlinu z konce 18. století, vyklopit vlastní sorbet z forem 2. poloviny století devatenáctého, připravit kabinetní zmrzlinovou bombu a mrazit vámi vyrobený sorbet v historickém sorbetiéru.
Společně pak připravíme a zmrazíme řadu netradičních dobových zmrzlin a sorbetů neobvyklých chutí.
Nejsou nutné žádné předchozí zkušenosti s výrobou zmrzliny, jen nadšení a ochota spolupracovat s ostatními milovníky gastronomie.
Kapacita kurzu je omezena.