Termín konání: 24.09.2024 | 10:00–17:00

Lektor: Ivan Day

Britský spisovatel, historik a propagátor gastronomie. Ivan se s vámi podělí o své poznatky získané během desetiletí výzkumu a přinese i některé poklady ze své rozsáhlé sbírky historických kuchařek, zmrzlinových forem a dalšího kulinářského náčiní.

  • Cena: 6 000 Kč
  • Součástí kurzu je občerstvení v průběhu dne a oběd.
  • Veškeré ingredience, vybavení a recepty budou k dispozici na místě.
  • Kurz bude probíhat v angličtině.

Co se na kurzu naučíte?

Budete mít možnost dotknout se chladiče na zmrzlinu z konce 18. století, vyklopit vlastní sorbet z forem 2. poloviny století devatenáctého, připravit kabinetní zmrzlinovou bombu a mrazit vámi vyrobený sorbet v historickém sorbetiéru.

Společně pak připravíme a zmrazíme řadu netradičních dobových zmrzlin a sorbetů neobvyklých chutí.

Nejsou nutné žádné předchozí zkušenosti s výrobou zmrzliny, jen nadšení a ochota spolupracovat s ostatními milovníky gastronomie.

Kapacita kurzu je omezena. 

Přihláška zde

Termín konání akce

24.09.2024 | 10:00–17:00


1. 1. – 22. 12. Út–Ne 9:00–17:00
23. 12. Po 9:00–17:00
24. 12. – 25. 12.
26. 12. – 29. 12. Čt–Ne 9:00–17:00
30. 12. Po 9:00–17:00
31. 12. Út 9:00–13:00
1. 1.
2. 1. – 5. 1. Čt–Ne 9:00–17:00

Zobrazit celou otevírací dobu objektu

Cesty jídla – kurz historické kuchyně

Vaše osobní údaje budou zpracovány podle Podmínek zpracování osobních údajů.

Fotoalbum

Kdoulová a zázvorová kabinetní zmrzlinová bomba z formy z 19. století. Jeden z výsledků kurzu Historic Ices vedeného Ivanem Dayem ve Welbeck Abbey na podzim 2023.
Zmrzliny z dobových forem.
Gastrostudio NZM Praha.

Zajímá vás, co nového se u nás děje?
Přihlaste se k odběru newsletteru.

Vyberte si přesně ten obsah, který vás zajímá. My vám občasně zašleme souhrnné novinky a informace ze světa Národního zemědělského muzea.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.