Expozice Gastronomie nabízí zábavu a poučení pro děti i prostor pro kurzy vaření, pečení a tematické workshopy pro dospělé. Expozici tvoří dětská gastronomická herna a gastrostudio.
V rukou profesionálů
Kurzy v gastrostudiu probíhají pod vedením těch nejpovolanějších. Gastrostudio využívají pro své tréninky nejen na česká, ale i na zahraniční kuchařská klání členové Národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů ČR (a návštěvníci expozice Gastronomie jim mohou přes sklo koukat pod prsty, přijdou-li do muzea v době tréninku). A právě zástupci tohoto týmu tu pod hlavičkou Kulinářského institutu Marie Sandtnerové kurzy vaření a kuchařské workshopy vedou.
Kulinářský institut Marie Sandtnerové
Tematicky zaměřené kurzy vaření nebo pečení jsou určeny všem, kteří se chtějí naučit nové recepty a techniky. Pod vedením zkušeného lektora stráví maximálně deset účastníků přípravou gastronomických specialit tři až čtyři hodiny. Kurzy v moderně vybaveném gastrostudiu obvykle začínají po skončení návštěvní doby muzea, ceny se pohybují od 1490 do 1890 korun.
Upeč třeba chleba
Kromě klasických kurzů vaření nabízí Kulinářský institut i workshopy. Při akcích pro veřejnost probíhají zhruba hodinové workshopy s tematickým zaměřením podle akce. Další workshopy jsou zaměřené například na pečení chleba nebo výrobu domácího sýra.
Více o kurzech vaření v Národním zemědělském muzeu
Chcete-li být v obraze, sledujte Uvařeno v muzeu! i na Facebooku a na Instagramu.