Naučte se vařit v muzeu!

NZM Praha
Datum vydání: 1. 9. 2018

Expozice Gastronomie nabízí zábavu a poučení pro děti i prostor pro kurzy vaření, pečení a tematické workshopy pro dospělé. Expozici tvoří dětská gastronomická herna a gastrostudio. 

V rukou profesionálů

Kurzy v gastrostudiu probíhají pod vedením těch nejpovolanějších. Gastrostudio využívají pro své tréninky nejen na česká, ale i na zahraniční kuchařská klání členové Národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů ČR (a návštěvníci expozice Gastronomie jim mohou přes sklo koukat pod prsty, přijdou-li do muzea v době tréninku). A právě zástupci tohoto týmu tu pod hlavičkou Kulinářského institutu Marie Sandtnerové kurzy vaření a kuchařské workshopy vedou.

Kulinářský institut Marie Sandtnerové

Kurzy vaření v Národním zemědělském muzeu v PrazeTematicky zaměřené kurzy vaření nebo pečení jsou určeny všem, kteří se chtějí naučit nové recepty a techniky. Pod vedením zkušeného lektora stráví maximálně deset účastníků přípravou gastronomických specialit tři až čtyři hodiny. Kurzy v moderně vybaveném gastrostudiu obvykle začínají po skončení návštěvní doby muzea, ceny se pohybují od 1490 do 1890 korun.

Upeč třeba chleba

Kromě klasických kurzů vaření nabízí Kulinářský institut i workshopy. Při akcích pro veřejnost probíhají zhruba hodinové workshopy s tematickým zaměřením podle akce. Další workshopy jsou zaměřené například na pečení chleba nebo výrobu domácího sýra.

 

Více o kurzech vaření v Národním zemědělském muzeu

 

Chcete-li být v obraze, sledujte Uvařeno v muzeu! i na Facebooku a na Instagramu.



Zajímá vás, co nového se u nás děje?
Přihlaste se k odběru newsletteru.

Vyberte si přesně ten obsah, který vás zajímá. My vám občasně zašleme souhrnné novinky a informace ze světa Národního zemědělského muzea.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.