Prameny a studie 44. Alchymie v kuchyni
Cena tištěné publikace: 100,- Kč
Publikace Národního zemědělského muzea lze zakoupit na jednotlivých pobočkách muzea, objednat online nebo stáhnout pdf níže na stránce.
Vydáno 2010.
Obsah čísla:
Roman Bortel: | Fyziologie chuti: proč jíme to, co jíme |
Roman Bortel: | Různorodost stravy Českých zemí ve zkratce |
Ondřej Hladík: | Vězeňské stravování do roku 1938 – od hladovění k ústavní kuchyni |
Lucie Kubásková: | Kypřicí látky v kuchyni |
Klára Linhartová: | Vývoj kuchyní a uchovávání potravin od středověku po současnost |
Drahomíra Nováková – Pavel Novák: | Stravování na venkově za socialismu (na příkladu Kutnohorska) |
Pavel Novák: | Společné stravování |
Vladimíra Růžičková: | Mléko v domácnostech |
Veronika Schallenbergerová: | Venkovská strava na Podluží v první polovině 20. století na příkladu obce Hlohovec |
Dana Strnadová: | V hlavní roli – brambory |
Kamila Svobodová: | Čarodějnická kuchyně moravských čarodějnic |
Expozice, výstavy a akce NZM září – prosinec 2010 |