Jedlé květy léčivek, přednášející doc. Ing. Jarmila Neugebauerová, Ph.D. / přednáška

Přednáška nabízí detailní přehled o známých i méně známých jedlých květech a různých možnostech jejich využití v gastronomii. Dozvíte se, jaké květy bylin jsou jedlé, jak je upravovat pro konzumaci či jak je vhodně kombinovat s různými potravinami. Přednášející představuje způsoby, jak květy získat, pěstovat, skladovat, seznámí vás s jejich zdravotními přínosy, obsahem vitamínů, aktuálními výzkumy i dostupností na našem trhu. Přednáška je určena nejen pro laiky.


Doc. Ing. Jarmila Neugebauerová, Ph.D. je autorka řady článků o pěstování, zpracování a využití léčivých, aromatických a kořeninových rostlin, ekologické produkci zeleniny, květinářství a aranžování rostlin. Působí v Ústavu zelinářství a květinářství ZF MENDELU.

Je členkou týmu projektu Historie užívání a pěstování léčivých rostlin jako součást národní a kulturní identity v rámci Programu na podporu aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje v oblasti národní a kulturní identity (NAKI III, 2023–2027), identifikační kód: DH23P03OVV044.

Délka záznamu 60 minut. Záznam vznikl v rámci Bylinkového dne 20. 4. 2024 v Národním zemědělském muzeu v Praze.

Související články:

Vědci zkoumají historii užívání léčivých rostliv, v Česku má dlouhou tradici. 

Zpět na hlavní stránku projektu. 

Zajímá vás, co nového se u nás děje?
Přihlaste se k odběru newsletteru.

Vyberte si přesně ten obsah, který vás zajímá. My vám občasně zašleme souhrnné novinky a informace ze světa Národního zemědělského muzea.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.