PROČ JE DOBRÉ MÍT SPOKOJENÉ KRÁVY. Jak se proměnilo šlechtění a chov zvířat za posledních sto let? Dokážeme snižovat negativní dopady živočišné výroby na životní prostředí?
Jak se za sto let změnil přístup šlechtitelů ke zvířatům aneb Proč se nám u hospodářských zvířat vyplatí vedle výkonu dbát také na jejich pohodu a zdraví. Jak lze snižovat negativní dopady živočišné výroby na životní prostředí?
Jaké metody se používají při současném chovu krav a mnoho dalšího se dozvíte na přednášce Ing. Ludmily Zavadilové, CSc. a Ing. Jana Vařeky z Výzkumného ústavu živočišné výroby, v.v.i.
Čas přednášky: 21:00-21:30 v Objevovně ve 2. patře
Výzkumný ústav živočišné výroby v. v. i.
Výzkumný ústav živočišné výroby v. v. i. je předním českým centrem pro výzkum a vývoj v oblasti chovu hospodářských zvířat. Od svého založení se zaměřuje na hledání inovativních řešení pro zlepšení genetiky, výživy, a zdaví zvířat. Výzkum VÚŽV přispívá k rozvoji udržitelných systémů chovu zvířat, která minumalizují dopady na životní prostředí, díky výzkumu vznikají nové technologie a postupy, které vedou ke zlepšení kvality a bezpečnosti potravin a mnoho dalšího.