VAŘENÍ JE VÝSADOU LIDÍ ANEB EXKURZE DO SVĚTA POTRAVINÁŘSTVÍ. Člověk si asi jako jediný připravuje pokrm z více surovin, vaří, peče, fermentuje. O potravinářství v proměnách času.

Často si klademe otázku, jak se lidé odlišují od zvířat. Člověk je unikátní v tom, že asi jako jediný na planetě připravuje jídlo ze surovin - vaří, peče, fermentuje. Jestliže měla práce polidštit opici, pak tou prací určitě bylo vaření.


Do tajů potravinářství v proměnách času vás zavede Ing. Eliška Kováříková, Ph.D. z Výzkumného ústavu potravinářského Praha, v. v. i.

Čas přednášky: 21:30-22:00 v Objevovně ve 2. patře

Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. se orientuje především na zlepšení úrovně stravování naší populace a na ozdravění nabídky potravin na našem trhu. Je zaměřen na zdokonalování postupů při zpracování potravin, vývoj speciálních potravin pro skupiny obyvatel s mimořádnými zdravotními potravními nároky, na vyhledávání a vývoj souvisejících kontrolních a hodnotitelských metod, analytiku včetně provádění specifických rozborů.

Zpět na seznam přednášek

Partneři

Zajímá vás, co nového se u nás děje?
Přihlaste se k odběru newsletteru.

Vyberte si přesně ten obsah, který vás zajímá. My vám občasně zašleme souhrnné novinky a informace ze světa Národního zemědělského muzea.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.