POUZE ZDROJ POTRAVIN, NEBO LIDSKÝ SOUPUTNÍK. Jak se za sto let změnil chov hospodářských zvířat a proč se vyplatí dbát na jejich pohodu?

Jak se za sto let změnil přístup šlechtitelů ke zvířatům aneb Proč se nám u hospodářských zvířat vyplatí vedle výkonu dbát také na jejich pohodu a zdraví, neboli welfare. Jak lze snižovat negativní dopady živočišné výroby na životní prostředí?


Výzkumný ústav živočišné výroby, v. v. i.

Výzkumný ústav živočišné výroby v. v. i. je předním českým centrem pro výzkum a vývoj v oblasti chovu hospodářských zvířat. Od svého založení se zaměřuje na hledání inovativních řešení pro zlepšení genetiky, výživy, a zdaví zvířat. Výzkum VÚŽV přispívá k rozvoji udržitelných systémů chovu zvířat, která minumalizují dopady na životní prostředí, díky výzkumu vznikají nové technologie a postupy, které vedou ke zlepšení kvality a bezpečnosti potravin a mnoho dalšího.

Zpět na seznam stanovišť

Partneři

Zajímá vás, co nového se u nás děje?
Přihlaste se k odběru newsletteru.

Vyberte si přesně ten obsah, který vás zajímá. My vám občasně zašleme souhrnné novinky a informace ze světa Národního zemědělského muzea.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.