PROMĚNY RÉVY VINNÉ. Na příkladu révy vinné vám ukážeme, jak lze měnit "odpad" na novou surovinu. Ochutnávka pečiva z vinné mouky.
Réva vinná je rostlina mnoha tváří a její plody se dají proměnit do mnoha podob. Může to být nejen dobré víno ve skleničce, ale i pečivo na talíři, peletky na topení či kompozitní materiál s mnohostranným využitím. Na příkladu vinné révy vám ukážeme, jak lze měnit "odpad" na novou surovinu. Na stanovišti bude probíhat také ochutnávka pečiva z vinné mouky.
Výzkumný ústav rostlinné výroby, v. v. i. - VS vinařská v Karlštejně
VÚRV, v. v. i. je v ČR největším pracovištěm aplikovaného výzkumu, zaměřeným na rostlinnou výrobu. Hlavním cílem instituce je získat vědecké poznatky pro efektivní rozvoj zemědělství, a to na základě inovací technologií pěstování zemědělských plodin pro produkci kvalitních a bezpečných potravin, krmiv a surovin pro energetické a průmyslové využití. VSV v Karlštejně udržuje část národního genofondu révy vinné České republiky.