Účastníci jsou schopni rozpoznat základní polní plodiny a rozumí jejich klíčové roli v potravinářské výrobě. Dokáží přiřadit běžné produkty k zemědělským plodinám. Chápou význam šlechtění plodin.
Žáci se seznámí s jednotlivými plodinami a jejich využitím. Dozví se také, k čemu člověk rostliny šlechtí a jak se proměňují. Z terasy žáci uvidí proměnu zemědělské krajiny, prohlédnou si semena rostlin i to, v jaké podobě se dostanou do naší kuchyně.
Program probíhá na střeše muzea, proto doporučujeme pokrývku hlavy. Při nepříznivém počasí je přesunut do vnitřních prostor.
Program bude probíhat od konce května 2025. Pokud o něj stojíte, rezervujte si prosím program Pole pod lupou a do odpovědi na rerezvační email napište, že byste rádi měli program kombinovaný s návštěvou našeho políčka.